VVV Toerisme

Gen. Dempseylaan 1, 3930 Hamont-Achel +32(0)11 64 60 70

PERSBERICHT
Valkenswaard, 7 maart 2016

Heide Hapje 2016: genieten van natuur, cultuur en culinaire verrassingen

Het Heide Hapje boekje 2016 is een bonnenboekje voor de regio Grote Heide, waarmee toeristen en natuurliefhebbers die een tochtje maken in deze regio, bij 23 horecagelegenheden terecht kunnen voor een heerlijk gerechtje. Tegen inlevering van een bon ontvangen zij bijvoorbeeld taart bij de koffie, of een ander gratis hapje, zoet of hartig. Dit initiatief van de samenwerkende VVV’s wordt door toeristen en inwoners hoog gewaardeerd en was de afgelopen jaren een groot succes. Bij de VVV’s van Hamont/Achel, Neerpelt, Heeze/Leende, Cranendonck en Valkenswaard, is nu de 2016-editie van het Heide Hapje boekje verkrijgbaar.

Heide Hapje boekje
Het Heide Hapje boekje dat door de samenwerkende VVV’s wordt verkocht, bevat twaalf bonnen die ingeleverd kunnen worden bij de 23 deelnemende restaurants, brasserieën en cafés. Een deel van deze horecabedrijven is zeer geschikt voor gezinnen met kinderen. Op de ene locatie bestaat het hapje bijvoorbeeld uit een puntzak frites met twee bitterballen of twee kipfingers, op een andere een zelf te versieren pannenkoek en op een derde een heerlijke Luikse wafel.
Het boekje kost slechts € 16,50, maar de totale waarde bedraagt meer dan € 90,- De bonnen kunnen gebruikt worden in de periode van 1 april tot en met 30 september. De koper bepaalt zelf waar en wanneer de bonnen besteed worden. Men kan steeds verschillende gelegenheden bezoeken, maar ook kan het hele bonnenboekje op één adres besteed worden. De deelnemer kiest zelf of hij alleen of met een gezelschap één of meer bonnen besteedt. Omdat het boekje niet op naam staat, is het een origineel cadeautje voor mensen die in de regio wonen, of toeristen van buiten de regio.

Groote Heide
De regio Groote Heide is een samenwerkingsverband van aan elkaar grenzende gemeenten: Valkenswaard, Heeze/Leende, Cranendonck, Hamont/Achel en Neerpelt. Het gebied omvat ca. 6.000 hectare natuurgebied, waarmee het totale natuurgebied groter is dan bijvoorbeeld het Nationaal Park De Hoge Veluwe of het Nationaal Park De Hoge Kempen. Bovendien zijn er in de regio veel musea te vinden met unieke collecties, zoals het Valkerij en Sigarenmakerij Museum, het Mercedesmuseum en het Nationaal Steendrukmuseum in Valkenswaard, het Schepenhuis in Cranendonck, het Museum Grevenbroek in Hamont-Achel, het Museum De Roosen en het Heemkundig Museum in Neerpelt. Na een verblijf in de natuur of in een museum biedt het Heide Hapje volop voordelige culinaire verrassingen.

Per auto, per fiets of te voet
Wie in de regio Groote Heide wil rondtoeren, kan dat op verschillende manieren doen. Met de auto kan de hele regio in een enkele dag worden verkend. Op de fiets zal men een keuze moeten maken voor een deel van het gebied. Wandelaars hebben weken nodig om een volledig beeld te krijgen van deze gevarieerde regio. Hoe de recreant ook de Groote Heide wil leren kennen, er is altijd wel een horecagelegenheid op de route om de inwendige mens te versterken en het uitstapje tot een feest te maken.

Informatie
Voor alle informatie kunt u terecht op de websites van de deelnemende VVV’s en in de VVV kantoren. Daar is ondermeer een flyer verkrijgbaar waarin alle adressen en hapjes zijn vermeld. Handig voor onderweg.

__________________________________________________________________

Weersverwachting
Hamont-Achel
Meer weer in Hamont-Achel