VVV Toerisme

Gen. Dempseylaan 1, 3930 Hamont-Achel +32(0)11 64 60 70

Wandelen

Trappistenwandelroutes

trappist achel

Volg in Hamont-Achel de route van uw lievelings trappist en prikkel uw zintuigen tijdens de wandeling door de mooie natuur. Neem zeker de tijd om te genieten van een overheerlijk trappistenbier of streekgerecht in de horeczaken langs de wandelroutes.

Nooit was de hemel zo dichtbij ....

Lees meer: Trappistenwandelroute

De Warmbeekvallei

kfkdorpsfeestDSCF0841Het uniek wandelroutenetwerk in en om de warmbeekvallei biedt u de mogelijkheidom 16 verschillende bewegwijzerde wandelingen te maken van 1.3 tot 13.9 kilometer.
Zelf uitstippelen kan natuurlijk ook door de verschillende routes te combineren!

Naast de unieke natuurbeleving vindt u overal restanten uit het rijke historische verleden. Over die monumenten en bezienswaardigheden geven de infoborden u wat meer informatie.

Lees meer: Warmbeekvallei

Dorpswandeling - Achel

kerk achel hdr geert

 

Een wandeling van 2,6 kilometer voert u langs de historische monumenten in het centrum van Achel. U passeert onder andere het 19de eeuws Simonshuis, het 18de eeuws kasteel Genenbroek en de restanten van het klooster Catharinadal uit de 16de eeuw. Deze wandelkaarten zijn voor 2 euro verkrijgbaar bij het V.V.V. Kantoor.

Lees meer: Dorpswandeling

Planetenpad

planetenpad filtered

Op deze wandeling vindt u het zonnestelsel op schaal
uitgezet. De afstand van de aarde tot de zon (150 miljoen
km) is hier herleid tot 45 meter. Verder geven infoborden
u meer wetenswaardigheden over ons zonnestelsel.

Vertrek : parking Wagerdijk ('t Mulke) Hamont-Achel

Lees meer: Planetenpad

Stadswandeling - Hamont

foto kerk interieur hamont theo Deze 2,5 kilometer lange wandeling loopt langs de historische monumenten van Hamont centrum. Op het marktplein staan de statige teutenhuizen uit de 17de en 18de eeuw. In de Sint Laurentiuskerk kan men glasramen en heiligenbeelden uit 15de eeuw bewonderen. Achter deze kerk ligt ook het graf van de uitvinder van het gipsverband, dokter Antonius Mathijsen. Verder voert de wandeling u langs de Napoleonsmolen uit 1804.

Lees meer: Stadswandeling

Erfgoedwandeling De Doodendraad

doodendraad

Duitsland viel in 1914 op brutale wijze het neutrale België binnen. De grensbewoners, zoals die van Hamont-Achel kregen het hard te verduren door de aanleg van een hermetische afsluiting van de grens. De Duitse bezetter wilde elk contact met het vrije Nederland beletten en plaatste hiervoor een dodelijke elektrische versperring langs de grens.

Sinds 2000 staat in Hamont-Achel een reconstructie (aangepast in 2015) van "Den droad" zoals deze in de volksmond wordt genoemd.

Twee wandellussen :

  • 3,2 km (vertrek aan de reconstructie aan de Ezel)
  • 8,8 km (vertrek aan de Achelse Kluis of aan de Ezel)

Lees meer: De Doodendraad wandeling