De Kolis - Kelten en Rovers -

In het Kolisbos wisselt berken-, eikenbos af met dennenbos. Van de heide die vroeger het gebied overheerste zijn nu nog maar enkele restjes terug te vinden. Een aantal leuke diersoorten zoals bruine eikenpage en levendbarende hagedis zijn hier terug te vinden.
Speciaal voor de kleinste onder ons kan je op het Pierkespad belevingselementen terugvinden. Dankzij deze speelelementen komen kinderen een stap dichter bij de natuur. In 2017 werd er een Wielenweg aangelegd waardoor ook rolstoelgebruikers ten volste van de natuur in het Kolisbos kunnen genieten. 
Aan de startplaats van de wandelroute ‘Rovers en Kelten’ in de Torenstraat staat een uitkijktoren van 25 meter hoog. Je mag tot het eerste platform klimmen. Bij droogte houdt een boswachter vanuit het kraaiennest met argusogen elke rookpluim in de gaten.
Laat je niet misleiden, deze zanderige streek kent ook heel wat laaggelegen natte percelen. Regenwater wordt via kleine greppels en sloten afgevoerd naar een kleine beek. Deze beken hebben dus geen bron. Op de wandeling kom je de Prinsenloop en de Dorperloop tegen.

StarplaatsTorenstraat z/n, 3910 Pelt

  • Gele route. De Wielenweg (rolstoelvriendelijk) 1,9 km
  • Groene route. Het Pierkepad (kinderwandeling) 3,5 km

Startplaats Herent 137, 3910 Pelt

  • Bruine kruisjes. Verbindingsrouten naar de Oranje route 5 km
  • Bruine kruisjes? Verbindingsroute naar de Rode route 6,5 km

Startplaats Romeinse Dijk z/n, 3910 Pelt

  • Rode route 6,5 km

 

Prijs: 

EUR 2.50