Bosland Wandelingen

BOSLAND WANDELNETWERK
Ontdek het gloednieuwe Bosland wandelnetwerk! Dit wandelnetwerk verbindt de bekende wandelgebieden zoals, Sahara, Pijnven, Grote Hof - Hobos en Resterheide met nieuw te ontdekken plekjes in Bosland. Meer dan 70% van de routes loopt over rustige zandwegen!
Het systeem is net hetzelfde als bij het populaire Fietsroutenetwerk: je start op een bepaalde plaats en je wandelt van knooppunt naar knooppunt. Je bepaalt op die manier zelf hoe lang je wandeling wordt en waar je tocht naartoe leidt. U heeft zo keuze uit maar liefst 400 kilometer wandelplezier.

Hou je meer van uitgestippelde routes bekijk dan de volgende kaarten.
Bosland HOLVEN - 'T PLAT
De wandelroutes door Holven lopen door droge naaldbossen op voormalige stuifduinen. Verwacht je aan spectaculaire hoogteverschillen. De route door ’t Plat voert je recht door een nat moeras. Natte en droge heide wisselen hier af met ruigten en broekbossen. Er zijn ook percelen met geurende gagel en heide die wordt begraasd door een kleine kudde schapen. Met meer dan 17 libellensoorten en zo’n 45 verschillende vogels die hier broeden, mag ’t Plat zich een natuurgebied van grote waarde noemen. Het is ook een paradijs voor amfibieën en reptielen.
Bosland DOMMELVALLEI
n dit wandelgebied kronkelt de schilderachtige Dommel en ontdek je molens in een afwisselend landschap. Als je geluk hebt, zie je in het voorjaar misschien wel het zeldzame groentje (dagvlinder) of in de zomer de kleine ijsvogelvlinder. Trek ook wat tijd uit voor een bezoek aan de molens en het molenmuseum. Bewonder onderweg ook het mysterieuze kunstwerk van Will Beckers.
Bosland GROTE HOF EN HOBOS
Het wandelgebied Grote Hof - Hobos neemt je mee op reis door het prachtige landschap waarin de gebouwen "De Grote Hof" en "Het Hobos" gelegen zijn. Met elk hun merkwaardige geschiedenis hebben beide gebouwen en hun inwoners een invloed gehad op de weidse omgeving.
DE INDIVIDUELE WANDELKAART VAN GROTE HOF EN HOBOS IS VOORLOPIG NIET MEE TE VERKRIJGEN. DEZE ROUTES STAAN OOK OP DE KAART WANDELNETWERK BOSLAND
Bosland SAHARA
Het gebied Sahara doet zijn naam alle eer aan: de grote zandvlakte lijkt op een miniatuurwoestijn. Maar er zijn ook helderblauwe meertjes, heidestroken en geurende naald- en loofbossen. De schilderachtige landschappen en de enorme afwisseling maken een wandeling hier tot een unieke ervaring. Op en rond het water hebben heel wat vogels een thuis gevonden. ’s Winters is het een bivakplaats voor onder andere futen, eenden en zwanen.
DE INDIVIDUELE WANDELKAART VAN DE SAHARA IS VOORLOPIG NIET MEE TE VERKRIJGEN. DEZE ROUTES STAAN OOK OP DE KAART WANDELNETWERK BOSLAND

 

meer over: 

ONTDEK DE NATUUR EN DE HISTORIE

In de groene long tussen Hamont en Achel doorkruisen verschillende bewegwijzerde wandelroutes het uitgestrekte groengebied. U komt zo voorbij de verschillende monumenten uit het historische verleden. Grafheuvels uit de brons-en ijzertijd, de mysterieuze Tomp, de waag, de oude hoeve Beverbeek, De Draad, de Napoleonsmolen, de Teutenhuizen en uiteraard de trappistenabdij de Achelse Kluis.

 

Wandelkaarten

De wandelkaarten kan je aankopen bij het V.V.V. Hamont- Achel of bij het UiTpunt in Hamont.

Wandelkaart kopen

 

Wandelwegen
  • Honden zijn toegelaten mits aan de leiband.
  • Draag steeds aangepast schoeisel.
  • Respecteer onze natuur, laat géén afval achter!
  • Blijf ook steeds op de voorziene wandelpaden.
Bron: Foto's: Naturephoto, Bosland