Bosland Wandelnetwerk

Ontdek het Bosland wandelnetwerk!
Dit wandelnetwerk strekt zich uit over de 4 Boslandgemeenten Lommel, Pelt, Hechtel-Eksel en Peer en verbindt de bekende wandelgebieden zoals, Sahara, Pijnven, Grote Hof - Hobos en Resterheide met nieuw te ontdekken plekjes in Bosland. Meer dan 70% van de routes loopt over rustige zandwegen!
Stel zelf je wandelroute samen op basis van de wandelknooppunten of kies voor een suggestielus binnen de bestaande wandelgebieden. Dankzij het wandelnetwerk geniet je gegarandeerd van het prachtige landschap! De grote troeven van Bosland, namelijk de hoge natuurbeleving en de vele kindvriendelijke belevingselementen, worden door het wandelnetwerk met elkaar verbonden. Bovendien sluit het netwerk aan op de netwerken van De Groote Heide, Antwerpen en Nederland.
 

meer over: 

ONTDEK DE NATUUR EN DE HISTORIE

In de groene long tussen Hamont en Achel doorkruisen verschillende bewegwijzerde wandelroutes het uitgestrekte groengebied. U komt zo voorbij de verschillende monumenten uit het historische verleden. Grafheuvels uit de brons-en ijzertijd, de mysterieuze Tomp, de waag, de oude hoeve Beverbeek, De Draad, de Napoleonsmolen, de Teutenhuizen en uiteraard de trappistenabdij de Achelse Kluis.

 

Wandelkaarten

De wandelkaarten kan je aankopen bij het V.V.V. Hamont- Achel of bij het UiTpunt in Hamont.

Wandelkaart kopen

 

Wandelwegen
  • Honden zijn toegelaten mits aan de leiband.
  • Draag steeds aangepast schoeisel.
  • Respecteer onze natuur, laat géén afval achter!
  • Blijf ook steeds op de voorziene wandelpaden.
Bron: Foto's: Naturephoto, Bosland