Kolis-Kelten en rovers De Groote Heide

In het Kolisbos wisselt berken-, eikenbos af met dennenbos. Van de heide die vroeger het gebied overheerste zijn nu nog maar enkele restjes terug te vinden. Een aantal leuke diersoorten zoals bruine eikenpage en levendbarende hagedis zijn hier terug te vinden.
Speciaal voor de kleinste onder ons kan je op het Pierkespad belevingselementen terugvinden. Dankzij deze speelelementen komen kinderen een stap dichter bij de natuur. Er is ook een Wielenweg aangelegd waardoor ook rolstoelgebruikers ten volste van de natuur in het Kolisbos kunnen genieten. 
Aan de startplaats van de wandelroute ‘Rovers en Kelten’ in de Torenstraat staat een uitkijktoren van 25 meter hoog. Je mag tot het eerste platform klimmen. Bij droogte houdt een boswachter vanuit het kraaiennest met argusogen elke rookpluim in de gaten.
Laat je niet misleiden, deze zanderige streek kent ook heel wat laaggelegen natte percelen. Regenwater wordt via kleine greppels en sloten afgevoerd naar een kleine beek. Deze beken hebben dus geen bron. Op de wandeling kom je de Prinsenloop en de Dorperloop tegen.

Starplaats Torenstraat z/n, 3910 Pelt

  • Gele route. De Wielenweg (rolstoelvriendelijk) 1,9 km
  • Groene route. Het Pierkepad (kinderwandeling) 3,5 km

Startplaats Herent 137, 3910 Pelt

  • Bruine kruisjes. Verbindingsrouten naar de Oranje route 5 km
  • Bruine kruisjes? Verbindingsroute naar de Rode route 6,5 km

Startplaats Romeinse Dijk z/n, 3910 Pelt

  • Rode route 6,5 km

meer over: 

ONTDEK DE NATUUR EN DE HISTORIE

In de groene long tussen Hamont en Achel doorkruisen verschillende bewegwijzerde wandelroutes het uitgestrekte groengebied. U komt zo voorbij de verschillende monumenten uit het historische verleden. Grafheuvels uit de brons-en ijzertijd, de mysterieuze Tomp, de waag, de oude hoeve Beverbeek, De Draad, de Napoleonsmolen, de Teutenhuizen en uiteraard de trappistenabdij de Achelse Kluis.

 

Wandelkaarten

De wandelkaarten kan je aankopen bij het V.V.V. Hamont- Achel of bij het UiTpunt in Hamont.

Wandelkaart kopen

 

Wandelwegen
  • Honden zijn toegelaten mits aan de leiband.
  • Draag steeds aangepast schoeisel.
  • Respecteer onze natuur, laat géén afval achter!
  • Blijf ook steeds op de voorziene wandelpaden.