BIJZONDERE VERHALEN OP BEGRAAFPLAATSEN Hamont - Achel


Groepen

Begraafplaatsen zijn de stille getuigen van een deel van onze geschiedenis. Al van in de oudheid bestaat de verering van overledenen. Restanten van graven illustreren dit. In Hamont-Achel zijn er verschillende begraafplaatsen. Rond de parochiekerken van Achel en Hamont centrum zijn er zerken die deel uitmaken van het vroeger kerkhof rond de kerk. Aan het einde van de 18e eeuw ontstonden de gemeentelijke kerkhoven weg van de kerk. Later werd het Boskerkhof aangelegd. De indeling van dit kerkhof is gebaseerd op de nabijgelegen grafheuvels uit de brons – en ijzertijd

Activiteit: 

Bezoek aan de begraafplaatsen per fiets. Er zijn twee lussen mogelijk.
 
Vertrek en aankomst aan de Kerk Monulfus en Gondulfus Achel met grafmonumenten van het kerkhof, via het gemeentelijk kerkhof naar het Boskerkhof en de grafheuvels van de brons- en ijzertijd.
Duur: ca 1uur 30
Aantal max. 20 personen per groep
Prijs: 60,00 euro per groep
 
Vertrek en aankomst aan de kerk St. Laurentius Hamont met grafmonumenten van het kerkhof, via het oude gemeentelijk kerkhof naar het Boskerkhof en de grafheuvels van de brons – en ijzertijd.
Duur: ca 1uur 30
Aantal max. 20 personen per groep
Prijs: 60,00 euro per groep

Afspraken: 

  • Vertrek aan de kerk van Achel Centrum voor route 1.
  • Vertrek aan de kerk van Hamont Centrum voor route 2.
  • De deelnemers beschikken over een fiets en een fluo-hesje.

Prijs: 

Route 1) Vertrek en aankomst aan de Kerk Monulfus en Gondulfus Achel met grafmonumenten van het kerkhof, via het gemeentelijk kerkhof naar het Boskerkhof en de grafheuvels van de brons- en ijzertijd.
Prijs: 60,00 euro per groep

Route 2)  Vertrek en aankomst aan de kerk St. Laurentius Hamont met grafmonumenten van het kerkhof, via het oude gemeentelijk kerkhof naar het Boskerkhof en de grafheuvels van de brons – en ijzertijd.
Prijs: 60,00 euro per groep

Een combineren van de 2 routes, maar dan met de verplaatsing per eigen auto.
Prijs : 70,00 euro per groep. (max 20 pers.)

Extra: 

  • Fietsen kunnen ook gehuurd worden bij het V.V.V. Hamont -Achel vzw
  • Het is ook mogelijk de twee lussen te combineren maar dan met de verplaatsing per eigen auto. Een rondleiding duurt dan ca. 2uur met ook een max. van 20 personen en een kostprijs van 70,00 euro per groep.

Ligging: 

Kerk Monulfus en Gondulfus Achel Centrum
Dorpsstraat 2
3930 Hamont -Achel

Kerk St. Laurentius Hamont Centrum
Kerkstraat 1
3930 Hamont -Achel

Meer over: