Fietsen in Noord-en Midden-Limburg NL

Het vlakke Noord- en Midden - Limburg van Nederland leent zic prima voor een ondekkingstocht per fiets

Op de fiets door Noord- en Midden-Limburg, dat is puur genieten. In heel Noord - en Midden-Lilburg vind je het fietsroutenetwerk met de genummerde knooppunten. dit eenvoudig bewegwijzerde systeem biedt jou als fietser eindeloos veel routemogelijkheden! Aan weerszijden van de Maas ligt een routenetwerk met in totaal 1500 kilometer aan fietsroutes die aansluiten op de routenetwerken van België en Duitsland. Zo fiets je makkelijk de grens over voor een belgisch biertje of "Kaffee und Kuche". Daar waar nodig zetten pontjes je de rivier over. Een groot deel van de routes is autovrij.

Ontdek de veelzijdigheid van de nationale parken, aoals de eindeloze uitgestrektheid van de Groote Peel, de langste rivierduingordel in de Maasduinen en de kleurrijke heidegebieden van de Meinweg. ook de Maas sie door het oosterlijke deel van het gebied meandert zal je versteld doen staan. Liefhebbers van cultuur kunnen hier hunhart ophalen. De routes nemen je mee langs interessante musea, oude hoeves, schattige kapelletjes en prachtige kastelen. ze laten je ook de rijke geschiedenis van de dorpen en steden beleven.

meer over: 

Fietsen in Hamont-Achel

Hamont-Achel, waar teuten en trappisten elkaar ontmoeten.
Het stadje Hamont-Achel, met grenzeloze charme, is gelegen in de Belgische Kempen, in het uiterste noorden van de provincie Limburg, tegen de Nederlandse grens.

Het is een bosrijke gemeente, met een oppervlakte van 4373 ha. De stille uitgestrekte natuurgebieden, de geurende harsige naaldbossen, het open landbouwlandschap en de verrassende historische getuigenissen in de centra en het groen rondom de Warmbeekvallei maken van Hamont-Achel de plek bij uitstek voor wandelaars en fietsers. Maar vergeten we vooral niet de gastvrije mentaliteit van haar bewoners.

Fietskaart

De fietskaarten kan je aankopen bij het V.V.V. Hamont-Achel vzw of bij het UiTpunt in Hamont.

Fietskaart kopen

 

Fietsverhuur

KLASSIEKE FIETSEN

Huurprijzen per fiets, per dag:   € 10,00
Gelieve er rekening mee te houden dat het aantal fietsen beperkt is, dus het is raadzaam om tijdig te reserveren.

ELEKTRISCHE FIETSEN

Huurprijs elektrische fiets, per dag:  € 30,00
Het reserveren van elektrische fietsen dient steeds 3 dagen op voorhand te gebeuren. Dit kan via een mail of telefonisch.
Voorwaarden

  • Tussen beide partijen wordt een huurovereenkomst opgemaakt.
  • De huurder wordt eraan gehouden zijn identiteitskaart voor te leggen.
  • Er worden géén fietsen verhuurd aan personen onder de 16 jaar zonder begeleiding.
  • Het V.V.V. Hamont-Achel vzw is niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen.